Бутерки с мед и канела
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г бутер тесто
- 1 пак. канела на прах
- 1 к.ч. мед
- 2 к.л. есенция ванилия
Начин на приготвяне
-
Листа бутер тесто се разгръща на набрашнен плот и се разточва леко.
-
Приготвя се каша от канелата, една лъжица мед и есенцията от ванилия. С нея тестото се намазва навсякъде.
-
Навива се като се започне от единия край на кората и се спре до средата. След това се навива и срещуположния, докато се срещнат в средата. Получава се във формата на бинокъл. След това се разрязва на разстояние от около 5-6 см.
-
Бутерките се нареждат в тава, застлана с хартия за печене.
-
По желание вътре може да се сложат и натрошени орехи, преди да се навие кората.
-
Пекат се на 180 С за около 20-25 минути, или до готовност на тестото.
-
Сервират се с мед. Ако не са сложени орехи в бутерките, може да се разбъркат заедно с меда и така да се сервират.