Начало > Тестени > Бутерки с доматен сос и гъби

Бутерки с доматен сос и гъби

Бутерки с доматен сос и гъби|escape
30
x6
1
30
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Гъбите се нарязват на ситни парчета и се запържват в сгорещения зехтин.

  2. Овкусяват се със сол на вкус и се поръсват със ситно нарязания босилек. Разбъркват се.

  3. Размразеното тесто се разгъва внимателно на набрашнена повърхност. Намазва се с доматен сос и нарежете на квадрати (12х10 см).

  4. Във всеки квадрат се слага по една лъжица от плънката с гъби, поръсва се с настърган кашкавал и краищата на тестото се загъват, така е да се получи пакетче.

  5. Намазват се с разбит белтък, за да не се отвори тестото при печенето. 

  6. Пекат се на 180 С до готовност на тестото.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?