Бутерки с доматен сос и гъби
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г бутер тесто
- 250 г гъби
- 1 ч.ч. доматен сос
- 1 ч.л. босилек
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. зехтин
- 1 бр. яйчен белтък
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне
-
Гъбите се нарязват на ситни парчета и се запържват в сгорещения зехтин.
-
Овкусяват се със сол на вкус и се поръсват със ситно нарязания босилек. Разбъркват се.
-
Размразеното тесто се разгъва внимателно на набрашнена повърхност. Намазва се с доматен сос и нарежете на квадрати (12х10 см).
-
Във всеки квадрат се слага по една лъжица от плънката с гъби, поръсва се с настърган кашкавал и краищата на тестото се загъват, така е да се получи пакетче.
-
Намазват се с разбит белтък, за да не се отвори тестото при печенето.
-
Пекат се на 180 С до готовност на тестото.