Бързо зеленчуково ястие в тиган
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. зехтин
- 2 бр. червени чушки
- 2 ск. чесън стар
- 1 бр. патладжани
- 2 бр. тиквички
- 3 бр. домати
- 1 с.л. оцет винен
- 1/4 ч.л. сол
- 3 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Загрява се олио в голям тиган. Добавят се чушките и чесъна. Готвят се, като се разбъркват, около 2 минути, докато чушките омекнат леко.
-
През това време патладжана се нарязва, намазва се със сол и се отцежда. Нарязва се заедно с тиквичките. Добавят се в тигана и се готвят няколко минути.
-
Добавят се доматите и оцета, и се разбърква.
-
Добавя се ¼ ч.ч. студена вода.
-
Подправя се със сол и пипер. Изчаква се да кипне, похлупва се и се осатвя да къкри 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат съвсем.
-
Ястието се поднася, поръсено с пресен магданоз.