Бързи курабии
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. яйца
- 1.50 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. краве кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 пак. бакпулвер
- 1 ч.ч. мас
- 1 кг брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Маста в рецептата може да се замени с маргарин.
-
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се млякото, в което е угасена содата и мазнината, и всичко се разбива.
-
Прибавя се брашното с бакпулвера, смесва се с яйчената смес и се омесва меко тесто.
-
Може да се разточи, намаже с мармалад и да се навие на руло, а може и от разточената на тънко кора да се изрежат формички.
-
В началото се пекат на силна фурна, а щом започнат да се надигат, фурната се намалява на умерена температура.
-
Опечените курабийки се оставят да изстинат във фурната и се поръсват с пудра захар.