Бухти с жълтъци
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 мл краве прясно мляко
- 25 г жива мая
- 100 г краве масло
- 210 г захар
- 4 бр. яйчен жълтък
- 1 щипка сол
- 500 г брашно тип 500
- 100 г пудра захар
- 150 г орехови ядки
- 1 бр. яйца
- 1 пак. шушулка ванилия
Начин на приготвяне
-
Маята се разтваря в млякото. Прибавят се маслото, 60 г захар, жълтъците, солта и брашното. Замесва се козуначено тесто, което се оставя да втаса.
-
Разточва се кора и се режат с чаша кръгчета. Слага се от пълнежа. Отгоре се слага още едно кръгче и се притискат краищата им.
-
Нареждат се в тава и се оставят да втасат повторно. След това се пържат на партиди в сгорещено олио.
-
За пълнежа останалата захар се смесва с ванилията, яйцето и ядките.
-
Готовите бухти се поръсват с пудра захар. По желание може да се полеят с шоколадов топинг.