Бухти с мармалад
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г брашно тип 500
- 100 г краве масло
- 30 г жива мая
- 40 г пудра захар
- 2 бр. яйца
- 1 бр. лимон
- 1 к.ч. краве прясно мляко
- 1 щипка сол
- 1 буркан мармалад
Начин на приготвяне
-
Маята се размесва с малко мляко, добавят се по малко захар и брашно, и кашата се оставя да втаса.
-
Разбъркват се част от брашното, яйцата и сока от лимона. Прибавят се маята и останалото брашно, смесено с лимонова кора. Замесва се тесто, ако е нужно се добавя още малко мляко.
-
Удря се в масата до поява на мехурчета. Оставя се за 1.30 часа да втаса.
-
Разточва се на кори с дебелина около 3-4 мм и се изрязват формички (кръгчета с чаша).
-
Върху половината се слага мармалад, а с останалите се захлупват. Притискат се в края, за да не се отворят. Оставят се да втасат повторно.
-
Пържат се в дълбок тиган със загрята мазнина.
-
Поръсват се с пудра захар, след като се поохладят малко и се сервират.