Брауни с глазура
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 г шоколад
- 200 г черен шоколад
- 110 г краве масло
- 125 г захар
- 100 г кафява захар
- 1 ч.л. сол
- 2 бр. яйца
- 1 бр. яйчен жълтък
- 3 с.л. какао
- 120 г брашно тип 500
- 1 пак. шушулка ванилия
Начин на приготвяне
-
Млечния шоколад и маслото се стапят на водна баня.
-
Смесват се 2-та вида захар, шоколада с маслото, солта и ванилията. След това постепенно се добавят брашното, яйцата, жълтъка и какаото. Разбърква се добре.
-
Сместа се изсипва в тава, намаслена и набрашнена.
-
Пече се на 180 С за 30 минути.
-
Черния шоколад се стапя и с него се залива изстиналия сладкиш, оставя се да се повтвърди малко.
-
Сервира се с топка сладолед и шоколадов топинг.