Начало > Основни ястия > Бон филе от малко прасенце

Бон филе от малко прасенце

Бон филе от малко прасенце|escape
45
x2
1
45
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. уни сос
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. масло
  • 4 бр. гъби печурки
  • 2 бр. патладжани
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 1 ч.ч. краве прясно мляко
  • 1 с.л. брашно тип 500
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 4 бр. свинско бон филе

Начин на приготвяне

  1. Маринатата се приготвя от уни сос, черен пипер и 1 с.л. зехтин. Месото се натърква добре и се оставя за 10 мин да се овкуси.

  2. Филенцата се навиват на рула и се забождат с дървено шишче. В по-голям тиган се сипва олиото и се поставят шишчетата, срязания на половина лук и гъбите.

  3. Месото се оставя да се пържи на умерен огън за 5-6 мин, след това се обръща от другата страна за още толкова време. Котлона се изключва и ястието се оставя, докато спре да се готви.

  4. Патладжана се обелва и се сварява в подсолена вода. Изважда се и се пасира.

  5. Брашното се запържва с маслото, добавя се патладжана, хубаво се разбърква и се сипва по малко от млякото, докато се получи пюре с желана гъстота.

  6. Готовото месо се гарнира и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?