Бон филе от малко прасенце
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Маринатата се приготвя от уни сос, черен пипер и 1 с.л. зехтин. Месото се натърква добре и се оставя за 10 мин да се овкуси.
-
Филенцата се навиват на рула и се забождат с дървено шишче. В по-голям тиган се сипва олиото и се поставят шишчетата, срязания на половина лук и гъбите.
-
Месото се оставя да се пържи на умерен огън за 5-6 мин, след това се обръща от другата страна за още толкова време. Котлона се изключва и ястието се оставя, докато спре да се готви.
-
Патладжана се обелва и се сварява в подсолена вода. Изважда се и се пасира.
-
Брашното се запържва с маслото, добавя се патладжана, хубаво се разбърква и се сипва по малко от млякото, докато се получи пюре с желана гъстота.
-
Готовото месо се гарнира и се сервира.