Боб чорба с покрекло
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. зехтин
- 1 бр. моркови
- 1 к.л. сол хималайска
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 вр. джоджен пресен
- 2 бр. чушки печени
- 1 буркан домати консерва
- 1 бр. люти чушлета
- 1 бр. лук кромид стар
- 300 г фасул зрял
- 300 г покрекло
Начин на приготвяне
-
Боба се сварява в тенджера под налягане.
-
В касерола се задушават в малко зехтин наситнения лук и морков. Добавя се нарязаната на ситно, почистена от семки, люта чушка.
-
Прибавят се доматите и наситнените печени чушки. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се изцедения боб и се налива вода.
-
Оставя се да къкри за около 10 минути. Сваля се от котлона.
-
Поръсва се с пресен джоджен.