Начало > Десерти > Бисквитена торта с цедено мляко и крем

Бисквитена торта с цедено мляко и крем

Бисквитена торта с цедено мляко и крем|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Приготвя се първия крем, като в купа се смесят цеденото мляко със сладкото и се разбърква до получаване на кремообразна консистенция. Оставя се настрана.

  2. Приготвя се втория крем, като в тенджерка се изсипват 800 мл от прясното мляко, маслото, захарта и ванилията и се оставят на котлона да заврат.

  3. Яйцата се разбиват в купа с останалите 200 мл мляко и брашното. Тази смес се изсипва на тънка струйка при заврялото мляко и се бърка непрекъсното, докато се сгъсти и стане на гладък, пухкав крем. Маха се от котлона и се оставя леко да се охлади, като периодично се разбърква, за да не хване коричка по повърхността.

  4. В правоъгълна тавичка се слага с малък черпак от яйчния крем на дъното и върху него се редят бисквити, като се поставят една до друга. Поливат се отново с част от яйчения крем и върху него се поставя неравномерно от другия крем със сладкото.

  5. Следва втори ред бисквити, яйчен крем, върху него се слага от крема със сладкото и така се процедира до края.

  6. Най-отгоре се завършва само с двата вида крем.

  7. Тортата се оставя на студено да се охлади и стегне за няколко часа, след което по желание се украсява с натрошен (настърган) шоколад.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?