Начало > Десерти > Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове

Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове

Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Кремът се приготвя, като в купа се рабъркват добре всички продукти без прясното мялко, нес кафето, бисквитите и шоколада. Разделя се на две равни части, като в едната се добавя и разбърква шоколадът до хомогенна смес.

  2. Прясното мляко се затопля заедно с нес кафето и бисквитките се топят в него, след което се подреждат на дъното на тава.

  3. След като се нареди 1 ред бисквити, се изсипва и разпределя шоколадовият крем.

  4. Следва отново ред с бисквитки. След това се изсипва и разпределя белият крем.

  5. Украсява се с натрошени бисквити, добавят се и шоколадови стърготини.

  6. Оставя се в хладилник за 12 часа да се "стегне".

  7. Преди сервиране се гарнира с нарязани пресни ягоди.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък