Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове
минути
порции
сложност
Съставки
- 10 мл ликьор
- 20 мл нес кафе
- 380 мл прясно мляко
- 600 г бисквити
- 200 г захар
- 10 яйца
- 10 г желатин
- 400 г течен шоколад
- 500 г маскарпоне
- 500 г заквасена сметана
- 100 г ягоди
Начин на приготвяне
-
Кремът се приготвя, като в купа се рабъркват добре всички продукти без прясното мялко, нес кафето, бисквитите и шоколада. Разделя се на две равни части, като в едната се добавя и разбърква шоколадът до хомогенна смес.
-
Прясното мляко се затопля заедно с нес кафето и бисквитките се топят в него, след което се подреждат на дъното на тава.
-
След като се нареди 1 ред бисквити, се изсипва и разпределя шоколадовият крем.
-
Следва отново ред с бисквитки. След това се изсипва и разпределя белият крем.
-
Украсява се с натрошени бисквити, добавят се и шоколадови стърготини.
-
Оставя се в хладилник за 12 часа да се "стегне".
-
Преди сервиране се гарнира с нарязани пресни ягоди.