Бисквитена торта с орехи
минути
порции
сложност
Съставки
- 150 г захар
- 2 пак. бисквити
- 100 г орехови ядки смлени
- 1 пак. шоколадови пръчици
- 1 л краве прясно мляко
- 1 пак. крем за торта
Начин на приготвяне
-
За крема към 900 мл прясно мляко се прибавя захарта и се оставя да заври. Към останалите 100 мл прясно мляко се разтваря съдържанието на пакета с готовия крем. При непрекъснато бъркане на врящото мляко, се добавя на тънка струйка разтвореното нишесте. Вари се 5 минути на спрян котлон.
-
С малка част от крема се покрива дъното на тавичката и върху него се подреждат предварително овлажнени с прясно мляко или с вода обикновени бисквити.
-
Поръсва се със смлени орехи и пак се слага крем и след това пак се покрива с бисквити.
-
Накрая се залива с крем. Поръсва се отгоре с шоколадови пръчици или настърган шоколад.
-
Оставя се да престои преди сервиране, за да омекнат добре бисквитите.