Начало > Десерти > Бисквитена торта с маскарпоне и портокали

Бисквитена торта с маскарпоне и портокали

Бисквитена торта с маскарпоне и портокали
40
x8
1
40
минути
x8
порции
1
сложност

Начин на приготвяне

  1. Маскарпонето се разбива в купа с миксер.

  2. Прибавят се кондензираното мляко и разбитата на сняг течна подсладена сметана.

  3. Разбърква се внимателно с дървена лъжица и полученият крем се оставя настрани.

  4. Портокалите се почистват и нарязват .

  5. Прясното мляко се кипва и докато е горещо, се започва реденето на тортата:

  6. Бисквитите се потапят една по една за секунди в горещото мляко и се редят в тавичка.

  7. Щом дъното се покрие, се изсипва малко от крема и се заглажда с лъжица. Отгоре се подреждат равномерно резени портокали. Следва отново ред напоени в прясното мляко бисквити, крем и портокали.

  8. Тортата се реди до изчерпване на продуктите, като е важно да се завърши с крем.

  9. Поръсва се обилно със счуканите орехи и се оставя в хладилник да стегне за една нощ.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък