Прибавят се кондензираното мляко и разбитата на сняг течна подсладена сметана.
Разбърква се внимателно с дървена лъжица и полученият крем се оставя настрани.
Портокалите се почистват и нарязват .
Прясното мляко се кипва и докато е горещо, се започва реденето на тортата:
Бисквитите се потапят една по една за секунди в горещото мляко и се редят в тавичка.
Щом дъното се покрие, се изсипва малко от крема и се заглажда с лъжица. Отгоре се подреждат равномерно резени портокали. Следва отново ред напоени в прясното мляко бисквити, крем и портокали.
Тортата се реди до изчерпване на продуктите, като е важно да се завърши с крем.
Поръсва се обилно със счуканите орехи и се оставя в хладилник да стегне за една нощ.