Бисквитена торта с маскарпоне и портокали
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г обикновени бисквити
- 250 г сирене "маскарпоне"
- 4 с.л. кондензирано мляко
- 100 мл течна сметана
- 1 к.ч. прясно мляко
- 80 г орехи
Начин на приготвяне
-
Маскарпонето се разбива в купа с миксер.
-
Прибавят се кондензираното мляко и разбитата на сняг течна подсладена сметана.
-
Разбърква се внимателно с дървена лъжица и полученият крем се оставя настрани.
-
Портокалите се почистват и нарязват .
-
Прясното мляко се кипва и докато е горещо, се започва реденето на тортата:
-
Бисквитите се потапят една по една за секунди в горещото мляко и се редят в тавичка.
-
Щом дъното се покрие, се изсипва малко от крема и се заглажда с лъжица. Отгоре се подреждат равномерно резени портокали. Следва отново ред напоени в прясното мляко бисквити, крем и портокали.
-
Тортата се реди до изчерпване на продуктите, като е важно да се завърши с крем.
-
Поръсва се обилно със счуканите орехи и се оставя в хладилник да стегне за една нощ.