Бисквитена торта с крем Тирамису
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 пак. бисквити за торта
- 1 бр. крем Тирамису
- 2 бр. портокали
- 150 г студена сладкарска сметана
- 1 ч.ч. орехови ядки смлени
Начин на приготвяне
-
Крема се приготвя според указанията на опаковката и се разделя на две части, като едната е по-голяма.
-
Сметаната се разбива и се смесва с по-малката част от крема.
-
В правоъгълна тава или форма се нареждат ред бисквити. Намазват се със сметановия крем, поръсва се с орехи. Така се повтарят няколко пласта.
-
Отгоре се намазва с останалия крем Тирамису, нареждат се парчета портокали и се поръсва с орехи.
-
Готовата торта се слага в хладилник да стегне преди да се сервира.