Бисквитена торта с черен шоколад
минути
порции
сложност
Съставки
- 50 мл ром тъмен
- 200 г черен шоколад
- 30 бр. бисквити обикновени
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 200 г сирене рикота
Начин на приготвяне
-
Шоколада се разтапя на водна баня. Рикотата се смесва с разтопения шоколад и рома, и се разбива с миксер за да се получи гладък крем.
-
Бисквитите се потапят в прясното мляко и започват да се редят бисквити, крем и така, докато свършат бисквитите. Останалия крем се нанася върху правоъгълника.
-
Хубаво се притиска и се оставя да стегне на студено.
-
Първото парче се реже по диагонал, за да се получи ефекта ред черно, ред бяло.
-
По желание, може да се добави допълнително малко захар.