Начало > Десерти > Бисквитена торта с черен шоколад

Бисквитена торта с черен шоколад

Бисквитена торта с черен шоколад
20
x12
1
20
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

  • 50 мл ром тъмен
  • 200 г черен шоколад
  • 30 бр. бисквити обикновени
  • 1 ч.ч. краве прясно мляко
  • 200 г сирене рикота

Начин на приготвяне

  1. Шоколада се разтапя на водна баня. Рикотата се смесва с разтопения шоколад и рома, и се разбива с миксер за да се получи гладък крем.

  2. Бисквитите се потапят в прясното мляко и започват да се редят бисквити, крем и така, докато свършат бисквитите. Останалия крем се нанася върху правоъгълника.

  3. Хубаво се притиска и се оставя да стегне на студено.

  4. Първото парче се реже по диагонал, за да се получи ефекта ред черно, ред бяло.

  5. По желание, може да се добави допълнително малко захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?