Бифтек със зелен пипер
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. зелен пипер на зърна
- 300 г говеждо филе
- 50 г краве масло
- 2 с.л. бренди
- 150 мл сметана течна
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на филийки, леко се начуква и се поръсва със сол и пипер.
-
Пържи се в сгорещеното масло по 5 минути от всяка страна на силен огън.
-
Бифтеците се слагат на блюдо за сервиране и се запазват топли.
-
В тигана се сипва брендито, добавя се сметаната и соса се подправя със сол и черен пипер.
-
Прибавят се зърната зелен пипер и след като сосът заври, бифтеците се заливат веднага.