Начало > Основни ястия > Бавно печено пиле с картофки и ароматни билки

Бавно печено пиле с картофки и ароматни билки

Бавно печено пиле с картофки и ароматни билки|escape
170
x4
2
170
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Картофите се измиват, обелват и нарязват.

  2. Пилето се почиства, измива и подсушава.

  3. В леко намаслена огнеупорна тава се поставят пилето, картофите и срязаният лимон.

  4. Овкусява се със сол, черен пипер, мащерка, розмарин на вкус и салвия.

  5. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече 1 час в предварително загрята на 160 ºС фурна.

  6. След това се отстранява фолиото, полива се с вино и се пече още 50 минути. (Периодично пилето се полива с отделената течност). Температурата на фурната се вдига до 220 ºС и пилето се пече още 30 минути.

  7. Тавата се изважда от фурната и се завива с фолио.

  8. Пилето се оставя да "почине" 10 минути, преди да се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?