Баница в тиган
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/2 пак. кори за баница
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 1/2 ч.ч. краве прясно мляко
- 2 бр. яйца
- 300 г сирене краве
Начин на приготвяне
-
Тиган се намаслява с 1 ч.л. зехтин. Слагат се корите за баница, като се оставят да излизат и отстрани.
-
В купа се смесват млякото, яйцата и ¼ ч.ч. зехтин.
-
Сиренето се натрошава върху корите равномерно. След това се залива с млечната смес и корите се събират, за да може баницата да се покрие отвсякъде.
-
Баницата се изпича в тиган на средна температура. След като стане златистокафява, се обръща, за да се получи същия ефект и от другата страна.
-
След като стане готова баницата се пренася в чиния и се сервива топла. Нарязва се на парчета като пица.