Банички с пилешки дробчета и гъби
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г дробчета пилешки
- 2 с.л. олио
- 250 г гъби
- 1 пак. бутер тесто
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 к.л. сол
- 1 с.л. брашно тип 500
- 1 с.л. масло
- 100 мл краве прясно мляко
- 1 с.л. лимонов сок
- 100 г кашкавал
Начин на приготвяне
-
Дробчетата се измиват, почистват и сваряват. Нарязват се на ситно.
-
Запържват се в силно загрятото олио заедно със ситно нарязаните гъби. Добавят се сол, черен и червен пипер.
-
Приготвя се сос бешамел - в силно загрятото масло се запържва брашното и се разрежда с млякото, като се бърка постоянно. Овкусява се с лимонов сок, сол и черен пипер.
-
Соса се добавя към дробчетата, поръсва се с настъргания кашкавал и се разбърква.
-
Бутертестото се нарязва на квадрати. Във всеки се слага по малко от плънката и се прегъва на две.
-
Пекат се в умерена фурна до готовност.