Банички с кайма и яйца
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г бутер тесто
- 6 бр. яйца
- 300 г кайма
- 2 гл. лук кромид стар
- 1 ч.л. сол
- 2 щипка черен пипер млян
- 2 стр. магданоз пресен
- 2 стр. копър пресен
- 3 с.л. олио
- 1 бр. яйчен жълтък
Начин на приготвяне
-
Каймата се приготвя, като се загрява олио в тиган, добавя се ситно нарязания лук и се запържва. Овкусява се със сол и пипер на вкус. Добавя се каймата и се запържва до полуготовност.
-
Тестото се разточва и от него се изрязват по-големички квадрати.
-
Във всеки квадрат се слага от плънката и отгоре по едно сварено яйце в средата. Краищата на тестото се загръщат, за да се получи нещо като плик за писмо.
-
Намазват се с малко разбит жълтък, за да не се отворят във фурната.
-
Слагат се в тава, застлана с хартия за печене и се пекат до готовност на тестото.
-
Поднесят се поръсени с магданоз и копър.