Начало > Тестени > Банички с кайма и яйца

Банички с кайма и яйца

Банички с кайма и яйца|escape
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 400 г бутер тесто
  • 6 бр. яйца
  • 300 г кайма
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 1 ч.л. сол
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 2 стр. магданоз пресен
  • 2 стр. копър пресен
  • 3 с.л. олио
  • 1 бр. яйчен жълтък

Начин на приготвяне

  1. Каймата се приготвя, като се загрява олио в тиган, добавя се ситно нарязания лук и се запържва. Овкусява се със сол и пипер на вкус. Добавя се каймата и се запържва до полуготовност.

  2. Тестото се разточва и от него се изрязват по-големички квадрати.

  3. Във всеки квадрат се слага от плънката и отгоре по едно сварено яйце в средата. Краищата на тестото се загръщат, за да се получи нещо като плик за писмо.

  4. Намазват се с малко разбит жълтък, за да не се отворят във фурната.

  5. Слагат се в тава, застлана с хартия за печене и се пекат до готовност на тестото.

  6. Поднесят се поръсени с магданоз и копър.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?