Банички с дивечово месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г заешко филе
- 60 г бекон
- 1 гл. лук кромид стар
- 2 с.л. магданоз пресен
- 1 ч.л. мащерка
- 2 с.л. сметана течна
- 1 с.л. вино червено плодово
- 300 г бутер тесто
- 1 бр. яйца
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Месото и бекона се смилат. Лука се обелва и се нарязва на ситно, добавя се към месото заедно с магданоза, мащерката, сметаната и портвайна. Сместа се омесва добре и се доовкусява със сол и пипер.
-
Тестото се размразява на стайна температура. Нарязва се на 12 квадрата със страна 10 см. Каймата се разпределя върху 6 квадрата.
-
Белтъка на яйцето се разбива и с него се намазват другите 6 квадрата от тестото. Тези квадрати се слагат с намазаната част надолу върху квадратите с плънката.
-
Жълтъка се разбива и с него се намазват баничките.
-
Нареждат се в намаслена тавичка и се пекат 15 мин във фурна при температура 200-225 С.
-
Сервират се с къмбърландски сос или конфитюр от червени боровинки.