Бананови кексчета с шоколадова глазура
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г брашно тип 500
- 180 г захар
- 100 г масло/маргарин
- 1 бр. яйца
- 130 мл краве прясно мляко
- 1 пак. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 3 бр. банани
- 1/2 пак. канела на прах
- 3 с.л. какао
- 200 г черен шоколад
- 1 пак. цветни пръчици
Начин на приготвяне
-
Яйцето се разбива със захарта с миксер. Последователно се прибавят смачканите банани на пюре и се разбиват.
-
Накрая се прибавя брашното, пресято с бакпулвера, содата, канелата и какаото.
-
Полученото тесто се разпределя в 12 малки формички за мъфини, намазани с масло.
-
Пекат се на 180-200 С за около 20-25 минути, в предварително загрята фурна. Изваждат се и се оставят да изстинат.
-
Шоколада се стопява на водна баня и се нанася равномерно върху кексчетата. След като позасъхне глазурата, сладкишите се поръсват с цветни пръчици.