За приготвянето на блатовете 6 яйца се разбиват с 1 ½ ч.ч. захар с миксер, докато побелеят. При непрекъснато бъркане на малки части се прибавя 1 ½ ч.ч. брашно.
След като се получи еднородна смес, се разделя на две части. В едната се добавят няколко капки ванилова есенция, в другата се добавят 1-2 с.л. какао и няколко капки есенция ром.
Двете смеси се разделят на по два или три блата, в зависимост от това колко пласта ще бъде тортата.
Блатовете се пекат в намаслена и набрашнена тава или върху хартия за печене. Фурната трябва да е предварително загрята на 180-200 С и се пекат до суха клечка, като тавата се слага най-отдолу във фурната. Оставят се да изстинат.
За приготвянето на крема 500 мл от прясното мляко се сварява заедно със захарта (1 ч.ч.). В друг съд се разбиват жълтъците, заедно с 6 препълнени с.л. брашно и останалото млякото.
Жълтъците се прибавят на тънка струйка към вече врящото мляко. Бърка се постоянно до сгъстяване на крема.
След като крема се отмести от котлона, се прибавят кравето масло и белтъците (които предварително се разбиват с 1 с.л. захар) и 2 капки ванилия. Крема се разбърква, за да не хване коричка.
В поднос за торта или тавичка се слага първия блат. Без да се сиропира, се намазва обилно с крем, а върху него се слагат предварително нарязани на колелца банани. Отгоре се слага втория блат, пак се полива с крем и отгоре върху него банани на колелца и така до последния блат.
Вече сглобената торта се намазва отгоре и отстрани обилно с останалия крем и се нареждат останалите банани.
За заливката в малък метален съд се разтопяват 50-100 г черен шоколад с половин или 1 с.л. олио, без да завира.
С помощта на лъжица и с въртеливи движения тортата се полива с шоколада. Отгоре се украсява с ягодово или черешово сладко. Странично цялата торта може да се поръси със смлени орехи.