Начало > Десерти > Бананов мус с шоколад

Бананов мус с шоколад

Бананов мус с шоколад|escape
15
x4
1
15
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Захарта, маслото и 150 мл сметана се смесват в тенджерка. Загряват се на умерена температура и се разбъркват, докато захарта не се разтвори, а маслото напълно не се разтопи. Готви се 1-2 минути, като периодично се разбърква, после се дръпва от огъня и соса се оставя да изстине напълно.

  2. Останалата сметана се сипва в миксера. Банани се почистват и нарязват, след което се добавят в миксера заедно с малко лимонов сок. Пасират се до гъст крем.

  3. Намазва се малко сос по стените на 4 чаши. В чашите се сипва банановия крем и се полива с останалия сос. Муса леко се разбърква с лъжичка, за да се получи мраморен ефект.

  4. Отгоре се поръсва със ситно настърган шоколад или нарязани банани, и се слага в хладилника да се стегне преди сервиране.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?