Бадемова торта
минути
порции
сложност
Съставки
- 140 г краве масло
- 140 г шоколад
- 140 г пудра захар
- 6 бр. яйца
- 140 г бадеми
- 70 г галета
- 2 с.л. краве прясно мляко
- 1 с.л. ром
- 70 г мармалад
- 1 бр. лимон
- 1 шепа бадеми белени
Начин на приготвяне
-
Шоколадът се настъргва. Половината се отделя, а другата част с малко от маслото се стопява.
-
Останалото масло се разбива със захарта, прибавят се жълтъците един по един, стопения шоколад, смлените бадеми (наобелени), галетата, кората от лимона и белтъците, разбити на сняг.
-
Всичко се разбърква много добре. Изсипва се в тортена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.
-
След като се извади от формата и изстине, цялата торта се намазва с мармалад и отгоре се поръсва с останалия шоколад. Украсява се с бадеми (обелени и начупени).