Начало > Десерти > Бадемова торта

Бадемова торта

Бадемова торта
80
x8
1
80
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Шоколадът се настъргва. Половината се отделя, а другата част с малко от маслото се стопява.

  2. Останалото масло се разбива със захарта, прибавят се жълтъците един по един, стопения шоколад, смлените бадеми (наобелени), галетата, кората от лимона и белтъците, разбити на сняг.

  3. Всичко се разбърква много добре. Изсипва се в тортена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.

  4. След като се извади от формата и изстине, цялата торта се намазва с мармалад и отгоре се поръсва с останалия шоколад. Украсява се с бадеми (обелени и начупени).

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?