Азиатски пържен ориз с пилешко
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 мл бульон пилешки
- 1/4 ч.ч. соев сос
- 1 щипка джинджифил сух
- 1 щипка черен пипер млян
- 2 бр. яйца
- 2 с.л. олио
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 бр. червени чушки
- 3 ч.ч. ориз
- 1/2 вр. лук кромид пресен
- 1 ч.ч. грах
- 1 с.л. сусамово олио
- 450 г пилешки гърди
Начин на приготвяне
-
Ориза се сварява.
-
В малка купа се смесват бульона, соевия сос, джинджифила и пипера. Оставят се настрани.
-
Месото се изпича на грил по 4 минути от всяка страна.
-
Тиган се загрява на средна степен и се намазнява. Слагат се яйцата и се сготвят за 2 минути. Изваждат се и се слагат в плато. Разрязват се на парчета.
-
В по-дълбок тиган се загрява малко мазнина. Слагат се лука и чушката да се запържат, докато омекнат. Слагат се бульона и ориза и се оставят на котлона за няколко минути.
-
Добавят се месото, яйцата, пресния лук, граха и сусамовото олио. Разбърква се, за да се смеси всичко и се оставя на котлона за още няколко минути.