Ароматно зелено руло
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г цедено кисело мляко
- 200 г сирене козе
- 3 щипка черен пипер млян
- 1 к.л. сол
- 1 вр. джоджен пресен
- 500 г лапад
- 1 ск. чесън стар
- 6 бр. яйчен жълтък
- 1 вр. магданоз пресен
Начин на приготвяне
-
Лапада, магданоза и джоджена се попарват за 5 минути в гореща вода. Изваждат се и хубаво се изцеждат. Накълцват се на ситно.
-
Постепенно се добавят жълтъците, черния пипер и солта. Разбърква се и сместа се сипва в голяма тава на тънък пласт върху хартия за печене.
-
Пече се 15 минути на 180 С.
-
Сиренето се настъргва, смесва се с млякото и счукания чесън.
-
Изстиналия блат се намазва с млечната смес и с помощта на хартията се завива на руло.
-
Оставя се в хладилника да се стегне преди да се сервира.