Ароматно свинско печено
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг свинско месо
- 40 мл сос "уорчестър"
- 30 мл соев сос
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. розмарин
- 1/2 ч.л. босилек
- 1 щипка сол
- 1 ч.л. пипер
- 45 мл кетчуп
Начин на приготвяне
-
Месото се изчиства от ципите.
-
Маринова се с Уорчестър соса и със соевия сос.
-
Подправките се втриват и се намазва с кетчупа.
-
Оставя се да престои покрито около 2 часа.
-
След това се поставя в тава и се добавят 1-2 пръста вода, за да не загори.
-
Пече се в предварително загрята на 180 ºС фурна около час (или до пълното омекване на месото).
-
След изпичане се покрива с фолио за няколко минути, за да се запази сочността на месото.