Ароматно пиле с фъстъци Гонг Бао
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 к.ч. фъстъци
- 500 г пилешки гърди
- 4 с.л. соев сос
- 1 ч.л. царевично нишесте
- 2 с.л. олио от рапица
- 1 ч.л. сечуански (китайски) пипер
- 2 бр. сушени червени чушки
- 2 ск. чесън стар
- 1 ч.л. джинджифил
- 4 стр. див лук
Начин на приготвяне
-
Месото, нарязано на парчета, царевичното нишесте и половината соев сос се смесват в малка купа. Пилешкото се разбърква добре в маринатата и се оставя настрана.
-
Загрява се голям тиган на средна температура. Прибавят се фъстъците и се запечат, докато покафенеят (2-3 минути). Прехвърлят се в чиния и се оставят да се охладят.
-
Олиото се загрява в уок тиган. Добавят се пипера и сухите чушлета, нарязани на много ситно, и се запържват, като се разбъркват често, докато покафенеят.
-
Температурата се увеличава и мариноването пиле се прибавя в уока. Готви се 2-3 минути, след това се прибавят чесъна, джинджифила (пресен, наситнен), дивия лук и фъстъците.
-
Пържи се до готовност на месото.
-
Маха се от котлона, прибавят се 2 с.л. соев сос към пилето и се сервира с предварително сварен ориз.