Ароматен телешки стек



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. босилек
- 1 с.л. малинов сироп
- 3 с.л. балсамов оцет
- 100 г червено вино
- 400 г телешко филе
- 3 с.л. зехтин
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне
-
Месото се измива и подсушава.
-
В купа се смесват всички подправки за марината и се разбърква.
-
Месото се слагам в марината и се завива с фолио.
-
Маринова се колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да се обръща често, за да се маринова еднакво от двете страни.
-
Изважда се и се изпича във фурна, докато месото омекне хубаво.
-
След като се извади от фурната, се нарязва и се сервира с гарнитура по избор.