Ароматен хляб с круши
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 щипка бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. канела на прах
- 1 ч.ч. орехови ядки смлени
- 125 г масло
- 3 бр. яйца
- 2 ч.ч. захар
- 4 бр. круши
- 2 пак. шушулка ванилия
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 градуса и дълбока тава или форма за кекс се намазнява и набрашнява.
-
Смесват се брашното, содата, бакпулвера, солта и канелата в голяма купа. Разбъркват се.
-
Изважда се ¼ ч.ч. от брашнената смес и в нея се изсипват ореховите ядки, за да може да се набрашнят, за да не потъват.
-
Крушите се измиват, обелват и изчистват. Оставят се настрана.
-
Разбиват се маслото, яйцата и захарта. Добавят се настърганите круши, ядките и ванилията.
-
Тази смес се изсипва при брашнената и се разбърква, докато се смесят напълно.
-
Сместа се изсипва в подготвената тава и се пече в загрятата фурна за 60-70 минути, докато хлябът се изпече и стане златистокафяв.