Начало > Предястия > Ароматен фалафел от боб

Ароматен фалафел от боб

Ароматен фалафел от боб|escape
40
x6
1
40
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Боба се изцежда от водата в консервата и се смачква в купа. Разбърква се със ситно нарязаните лук и чесън, кантариона, магданоза, камиона, куркумата, бакпулвера, галетата, солта и пипера. Бърка се с ръце.

  2. От сместа се правят малки топки. Трябва да се получат около 18-24 броя. Ако сместа се трощи, трябва да се добави малко вода.

  3. В дълбок тиган се загрява олио до 190 С. Топчетата се пускат внимателно на партиди и се пържат до златисто. След първите може да се намали силата на котлона.

  4. Сервират се с гарнитура или подходящ сос.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?