Арабско реване
минути
порции
сложност
Съставки
- 7 бр. яйца
- 450 кг брашно тип 500
- 400 мл краве кисело мляко
- 1 кг захар
- 1 пак. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 с.л. лимонова кора
- 2 ч.ч. вода
- 2 пак. шушулка ванилия
Начин на приготвяне
-
В тенджера се слагат яйцата и 350 г захар. Разбиват се добре, до стопяване на захарта. Свалят се от огъня и разбиването продължава, като се прибавя постепенно пресятото брашно с бакпулвера и содата, и киселото мляко.
-
Добавят се лимоновата кора и ванилията.
-
Тава за пачене се намаслява и набрашнява, тестото се изсипва в нея и се изпича на загрята фурна.
-
Сварява се сироп от водата и останалата захар. Добавя се и второто пакетче ванилия.
-
С приготвения сироп се залива топлото реване. Покрива се с кърпа и се оставя да се напои добре.