Начало > Десерти > Арабско реване

Арабско реване

Арабско реване|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В тенджера се слагат яйцата и 350 г захар. Разбиват се добре, до стопяване на захарта. Свалят се от огъня и разбиването продължава, като се прибавя постепенно пресятото брашно с бакпулвера и содата,  и киселото мляко.

  2. Добавят се лимоновата кора и ванилията.

  3. Тава за пачене се намаслява и набрашнява, тестото се изсипва в нея и се изпича на загрята фурна.

  4. Сварява се сироп от водата и останалата захар. Добавя се и второто пакетче ванилия.

  5. С приготвения сироп се залива топлото реване. Покрива се с кърпа и се оставя да се напои добре.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?