Начало > Десерти > Американски ябълков пай

Американски ябълков пай

Американски ябълков пай|escape
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180 градуса.

  2. За да се приготви тестото за кората се смесват 3 ч.ч. брашно, олиото, млякото, 3 ч.л. захар и 3 щипки сол.

  3. Замесва се тесто и се разделя на две. Едната половина се разточва и се разстила върху тавата за пай.

  4. За пълнежа се смесват ¾ ч.ч. захар, 3 с.л. брашно, канелата и индийското орехче.

  5. Ябълките се нарязват на ленти и се нареждат върху кората. Отгоре се изсипва приготвената смес.

  6. Покрива се с другата половина разточена кора и с нож се нарязва на няколко места, за да излиза парата и паят да се опече добре.

  7. Пая се изпича в загрятата фирна за около 45 минути.

  8. Охлажда се и се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?