Агнешко с дроб-сарма и спанак
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г агнешко месо
- 200 г дреболии
- 1 вр. лук кромид пресен
- 2 ч.ч. ориз
- 150 г спанак
- 2 стр. джоджен пресен
- 2 стр. чесън пресен
- 3 стр. копър пресен
- 1 ч.л. кимион
- 2 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Лукът се запържва с ориза, добавя се спанака и продължава да се пържи.
-
Наливат се около 250 мл бульон, в който е варено месото, добавят се и дреболиите и се оставя леко да къкри. При нужда пак се долива бульон.
-
Месото се поръсва с подправки - черен пипер, кимион и леко се запържва, да се запечатат подправките на месото.
-
Оризът се слага в подходяща тава и се добавят месото, пресния чесън, листа джоджен, копър (или подправки по избор) и се налива още бульон или хладка вода.
-
Тавата се завива във фолио и се пече до готовност около 2 часа на умерена фурна.