Начало > Основни ястия > Агнешко с дроб-сарма и спанак

Агнешко с дроб-сарма и спанак

Агнешко с дроб-сарма и спанак
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 500 г агнешко месо
  • 200 г дреболии
  • 1 вр. лук кромид пресен
  • 2 ч.ч. ориз
  • 150 г спанак
  • 2 стр. джоджен пресен
  • 2 стр. чесън пресен
  • 3 стр. копър пресен
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. Лукът се запържва с ориза, добавя се спанака и продължава да се пържи.

  2. Наливат се около 250 мл бульон, в който е варено месото, добавят се и дреболиите и се оставя леко да къкри. При нужда пак се долива бульон.

  3. Месото се поръсва с подправки - черен пипер, кимион и леко се запържва, да се запечатат подправките на месото.

  4. Оризът се слага в подходяща тава и се добавят месото, пресния чесън, листа джоджен, копър (или подправки по избор) и се налива още бульон или хладка вода.

  5. Тавата се завива във фолио и се пече до готовност около 2 часа на умерена фурна.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?