Агнешко месо в млечен сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг агнешко месо
- 75 г краве масло
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. сол
- 3 бр. яйца
- 4 ск. чесън стар
- 500 мл овче кисело мляко
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на малки парчета. Поръсва се с подправките и солта.
-
Парчетата месо се слагат в тава с масло, покриват се с фолио и се изпичат в умерена фурна.
-
С миксер се разбиват яйцата и към тях се прибавят млякото и счукания чесън. С приготвената смес се залива месото.
-
Запича се още малко да се стегнат яйцата.
-
Ястието се поднася гарнирано със зелена салата.