Начало > Основни ястия > Агнешко филе с подправки

Агнешко филе с подправки

Агнешко филе с подправки
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За маринатата чесъна се обелва и счуква. Смесва се със зехтина, виното, солта, пипера и зелените подправки. Филето се оставя в тази марината 1-2 часа.

  2. След това се пече за 40-45 минути на 200-225 С, като се полива с марината.

  3. Изважда се и се оставя да се охлади за 5 минути, нарязва се и се запазва топло.

  4. Соса от печенето се смесва с малко вода, сгъстява се с брашното, подправя се със сол и пипер на вкус, добавя се сметаната.

  5. Месото се сервира гарнирано с приготвения сос.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък