Агнешки котлети на скара
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. олио
- 3 с.л. зехтин
- 1 бр. лимон
- 1 вр. магданоз пресен
- 3 щипка червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 кг агнешки котлети
- 2 щипка черен пипер млян
- 1 вр. чесън пресен
Начин на приготвяне
-
Смесват се половината от солта, олиото, черния и червения пипер. Месото се маринова.
-
Цялото парче месо се пече на скарата за 30 минути, за да остане месото сочно. Обръща се от всички страни.
-
Готовото месо се покрива с метално фолио и се оставя за 10 минути настрана.
-
За соса в блендера се разбиват магданоза, чесъна, зехтина, сол на вкус, кората и сока от лимона.
-
Котлетите се нарязват и се сервират със соса.