Полезни факти

Крема сиренето се произвежда от краве мляко и сметана, и се характеризира с мека консистенция.

Смята се, че първото подобно на крем сирене е приготвяно още през 16-ти век в Англия. Най-известната марка крема сирене е Филаделфия, кръстено на града, в който продуктът е направен за пръв път пред 1880 година.

В търговската мрежа се предлагат различните видове и марки крема сирене. В състава им можем да открием извара, краве сирене, краве масло, сол, стабилизатор Е1422 и някои други консерванти. Обикновено се предлага в опаковки наподобяващи кравето масло. 

Съхранението на крема сиренето трябва да става при температура между 1-5 ºС и до 45 дни. При някои видове продукт срокът на годност може да е двойно по-кратък – до 15 дни от датата на производството.

Крема сиренето се добавя най-често към десерти – кекс, торти, чийзкейк, мъфини и други.  То е отлично за закуска, като често се използва за намазване на филийки, брускети и се съчетава успешно с различни зелени подправки - чесън, лук, билки и зеленчуци.