Полезни факти
Кокосовото брашно е богат на протеини, безглутенов продукт, който същевременно има богато съдържание на фибри и ниско съдържание на въглехидрати. То е много удобно за всички хора, които спазват конкретни хранителни режими.
Кокосовото брашно снабдява тялото с манган, витамин С и витамин В1. Добър източник е и на лауринова киселина, която е добър помощник на имунната система и на щитовидната жлеза. Както повечето здравословни мазнини, тази киселина помага и за здравето на кожата.
Кокосовото брашно придава много приятен вкус на сладкишите. Те самите също се приготвят бързо и лесно, но е добре да знаете, че когато десертите изстинат, те буквално се свиват.
В повечето веган рецепти за десерти, кокосовото брашно служи и като източник на мазнини, а медът е най-честият начин за подслаждане.