Полезни факти

Какаовото масло се добива чрез пресоване на какаови зърна и се счита за естествена чиста мазнина, която носи само ползи за човешкото здраве и красота

Познато е на човечеството от хилядолетия, като днес намира широко приложение в козметичната индустрия, в сладкарството, фармацията и други.

Какаовото масло се счита за една от най-стабилните и твърди познати на хората мазнини. Има приятна и гладка консистенция с още по-приятен и любим на мнозина аромат на какао. На цвят е светло кафяво и лесно може да се троши на едри парчета.

При правилно съхранение какаовото масло може да издържи между 2 и 5 години. То представлява абсолютно чист продукт без каквито и да било химически примеси, затова и не е необходимо да се пречиства допълнително. А високото съдържание на антиоксиданти не позволява гранясването му дълго време.

Маслото от какаови семена влиза в състава на голяма част от качествените плажни продукти, различни балсами и млека за тяло, сапуни и кремове.

Във фармацевтиката каковото масло се използва за направата на свещички (супозитории).