Полезни факти
Беконът се приготвя от свинско месо от гърдите със сланината, което е слабо осолено и пушено. Има розовочервен цвят, нежна консистенция и приятен вкус и аромат.
Той е много висококалоричен хранителен продукт, който е за предпочитане да бъде консумиран рано сутрин, тъй като колкото повече мазнини поема сутрин нашият организъм, толкова повече почва ще има за изразходването им през деня, и то много лесно.
Чудесна закуска е комбинацията на бекон и яйца. Използва се за сандвичи и аламинути. Подходящ е за пици, сандвичи, различни рула и плата, както и за шпиковане на сухи меса.
Беконът е с нисък гликемичен товар, което го прави подходяща храна за хора с високо ниво на инсулин в кръвта, спортуващи и хора, целящи намаляване или поддържане на телесното тегло.