Научете кои са 12-те съставки, с помощта на които можете да отслабнете бързо и трайно

Ако искате бързо да се справите с излишните мазнини, просто заредете кухнята и хладилника си със следните 15 храни.

Те са здравословни, лесно достъпни и са най-добрите приятели на красивото здраво тяло.Нека се запознаем с:

1.Орехите

Всички ядки съдържат омега-3 алфа-линоленова киселина, но в не много големи количества. По-силното им оръжие са мононенаситените мазнини. Орехите съдържат най-много полезни вещества и най-голямо количество омега-3 алфа-линоленова киселина, около 3 грама в една ядка.

2.Джинджифила

От векове насам джинджифилът се използва като лек за проблеми с храносмилателната система. Той е изключително полезен, защото отстранява възпаленията, убива микробите и подобрява кръвното налягане. Освен това ни помага да горим калории, още докато ядем.

3.Овесената каша

Овесените ядки са здравословни, защото понижават кръвната захар и инсулина. Те са бавноусвояващи се въглехидрати, което ви кара да горите много повече калории, отколкото ако приемате бързоусвояващи се въглехидрати.

4.Авокадото

Мононенаситените мазнини, които се съдържат в авокадото, се изгарят изключително бързо по време на тренировка и спомага за разграждането на захарта.

5.Сьомгата

Това е рибата, известна с неприлично голямото количество на омега-3 киселини, което съдържа. Тя е изключително популярна като диетично ястие и почти няма диета, която да не я включва.

6.Соята

Извор на протеин, който спомага за изграждането на мускулна маса и засилва усещането за ситост, съответно намалява апетита.

7.Лененото семе

Съдържа солидно количество омега-3 алфа-линоленова киселина.

8.Грейпфрута

Доказано е, е грейпфрутът спомага бързото и трайно сваляне на килограми, стига да бъде консумиран достатъчно често. Освен това той ни кара да отслабваме, дори и без да променяме драстично хранителния си режим. Това е така, заради способността на грейпфрута да занижава нивото на инсулина и благодарение на химикала, който съдържа, наречен „наригин“, който предотвратява натрупването на мазнини в тялото.

9.Меда

Да, той е пълен със захар, но има учудващо нисък гликемичен индекс. Поддържа нивото на инсулина ниско и спомага за бързото горене на калории. Медът е богат и на азотен оксид, което подобрява метаболизма.

10.Фъстъченото масло

Прословутите мононенаситени мазнини правят магията и при фъстъченото масло. Не се залъгвайте да си купувате нискомаслено фъстъчено масло, защото при него са отстранени полезните съставки. Освен това, макар и да е подозрително вкусно, фъстъченото масло няма да ви накара да напълнеете.

11.Яйцата

Яйцата правят мускулите, много странно, че ги причисляваме към храните, които топят мазнини и то бързо. Редица проучвания доказват, че хората които закусват с яйца, през деня имат много по-слаб апетите и горят калории много по-бързо.

12.Чили люспите

Лютите чушки съдържат съставката капсаицин, която спомага бързото горене на калории, контролира апетита и подтиска желанието ни да ядем повече, отколкото трябва. Между другото ефектът е още по-силен, когато капсаицинът се съчетае с кофеин.