Яхния от пилешки дробчета
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г дробчета пилешки
- 700 г пресни картофи
- 60 г краве масло
- 2 с.л. олио
- 1 гл. лук кромид стар
- 500 г моркови
- 2 бр. дафинов лист
- 250 г праз лук
- 1 ч.л. мащерка
- 1 вр. магданоз пресен
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Картофите се измиват, обелват и подсушават. Олиото и 30 г масло се сгорещяват в тенджера и картофите се пържат за 20 минути.
-
Лука се обелва, морковите и лука се почистват и нарязват. Добавят се към картофите, заедно с дафиновите листа. Пържат се за 20 минути.
-
Праза се измива, нарязва се на колелца и се прибавя към зеленчуците. Поръсва се със сол, черен пипер и мащерка и се пържи за още 10 минути.
-
Дробчетата се измиват и се отстраняват жилите и ципите.
-
Останалото масло се сгорещява и дробчетата се запържват за 8-10 минути. След това се добавят към зеленчуците.
-
Магданоза се измива, листата му се нарязват на ситно и с тях се гарнира яхнията.