Начало > Десерти > Шоколадова торта без брашно

Шоколадова торта без брашно

Шоколадова торта без брашно|escape
90
x1
1
90
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява предварително на 150 С. Дъното на кръгла тавичка за печене се намазнява. Подготвя се и една по-голяма тава.

  2. В малък тиган, на средна температура, се смесват водата, солта и захарта. Разбъркват се докато се разтворят.

  3. Шоколада се разтапя или в микровълновата, или на водна баня. Изсипва се в купата на миксер.

  4. Маслото се нарязва на парченца и постепенно, с бъркане, се прибавя към шоколада. Добавя се водната смес.

  5. Прибавят се яйцата и се разбърква. Тавата се поставя в другата тава и дъното на втората се напълва с вряща вода.

  6. Сладкиша се пече така около 45 минути. Трябва да се има предвид, че центърът на тортата ще изглежда леко влажен.

  7. Изстудява се в хладилника за 1 нощ, както си е в тавичката.

  8. За да се отлепи на следващия ден, дъното на тавата се потапя в гореща вода за 10 секунди и се обръща върху подходяща чиния.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?