Прасковена торта
минути
порции
сложност
Съставки
- 125 г пудра захар
- 1.20 кг сметана квасена
- 375 г сирене крема
- 1 буркан праскови компот
- 440 г бисквити
Начин на приготвяне
-
Какаовите бисквити се натрошават. Прасковите се отцеждат от сиропа и се нарязват на кубчета (буркан от 2 кг).
-
Крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар (1/2 ч.ч) се разбъркват без миксер, докато се получи гладка смес.
-
Тортата се реди, като се редуват слоеве бисквити, кремообразна смес и праскови. Най-отгоре трябва да се завърши с ред крем и праскови.
-
За декорация отгоре може да се настърже шоколад.
-
Задължително трябва да престои едно денонощие в хладилника, покрита с фолио. На следващия ден е готова за сервиране.