Начало > Основни ястия > Печена сьомга с паста

Печена сьомга с паста

Печена сьомга с паста|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Филетата сьомга се нареждат в тава за печене, заливат се със сока от лимон и се пекат на 230 С, покрити с фолио, за около 12 – 14 мин. 

  2. В блендер се смесват предварително изпечените червени чушки, пармезана, царевичното нишесте, чили соса и чесъна. Добавя се и пресния кориандър, нарязан на ситно, а накрая всичко се залива с пилешкия бульон. Пасира се до получаване на гладка смес. 

  3. Готовата смес от червени пиперки се прехвърля в касерола и се оставя на силен огън да заври. Температурата се намаля и се оставя да покъкри за 5 – 6 минути.

  4. Пастата се сварява за около 7 минути.

  5. Соса от печената сьомга се смесва със соса от червените пиперки, след което се разбърква чаена чаша и половина от него със сварената паста.

  6. Сьомгата се сервира в подходящи чинии и се гарнира с пастата. Останалата част от соса се използва за да се залее рибата.

  7. По желание към пастата може да се добавят печени печурки.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?