Орехова торта с ром
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г орехови ядки
- 250 г краве масло
- 250 г пудра захар
- 6 бр. яйца
- 50 г какао
- 100 г захар
- 5 с.л. краве прясно мляко
- 1 с.л. ром
Начин на приготвяне
-
Какаото, захарта и прясното мляко се сваряват на крем, който се бърка, докато изстине. Отделно се разбива маслото с пудрата захар, прибавят се един по един жълтъците и изстиналият крем. Всичко се бърка и накрая се прибавя ромът.
-
От тази смес се отделя 1/3 за намазване на тортата след изпичане.
-
Белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се счуканите орехи и се рабъркват. Двете части се смесват.
-
Всичко се изсипва в застлана с хартия форма за торти и се пече в умерена фурна.
-
След като изстине, тортата се намазва отгоре и отстрани с отделената част от крема. Отгоре се украсява с настърган шоколад и ядки.