Огретен с царевица по мексикански
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Лука и чесъна се обелват, наряват се на ситно и се запържват в олиото.
-
Добавя се каймата и се запържва, като се разтрошава на големи бучки. После се подправя със солта, черния пипер, бахара и канелата.
-
Каймата се сипва в намаслен съд и се заравнява.
-
Царевицата се отцежда и се разпределя върху каймата.
-
Салама се нарязва на колелца, а после на ивици, и се нарежда върху царевицата.
-
Доматите се бланшират, охлаждат се със студена вода и се обелват.
-
Нарязват се на тънки резенчета и се нареждат върху салама. После се поръсват с черен пипер и риган.
-
Сиренето гауда се настъргва, смесва се с галетата и се поръсва върху доматите.
-
Тук-там се слагат бучици масло и се пече 30-35 минути във фурна при температура 200 градуса.