Начало > Основни ястия > Лесни канелони с кайма

Лесни канелони с кайма

Лесни канелони с кайма|escape
80
x4
1
80
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В 2-3 с. л. загрят зехтин се слага чесънът и се разбърква, докато се засили ароматът му. 

  2. Слага се каймата и се разбърква с тел за разбиване, за да не стане на едри топчета. Подправя се със сол и шарен пипер на вкус.

  3. Канелоните се напълват с месната плънка с помощта на чаена лъжичка. Ако се използват кори за лазаня, първо се размразяват, от по-късата страна се слага по лъжица от плънката и се завиват на пури. 

  4. Подреждат се в правоъгълна тавичка, добре намаслена, и се заливат с доматения сок. Сокът трябва да ги покрива. Оставят се да постоят 20 мин.

  5. Слагат се да се пекат в загрята фурна на 190° С за 30 - 40 мин, докато се зачервят и омекнат.

  6. Отгоре се подреждат резенчета моцарела или кашкавал и се запича още 10 мин, докато се зачерви.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?